Fineo vacuüm isolatieglas

Innovatieve glastechnologie met unieke voordelen voor de montage, toepassing en circulariteit.

Als Gecertificeerd Fineo Installatiepartner is Verhoeven één van de geselecteerde verduurzaming / onderhoudsbedrijven in Nederland die het innovatieve Fineo-glas leveren en plaatsen. Fineo is erg interessant voor zowel renovatie- als monumentale restauratieprojecten. Het vacuüm isolatieglas heeft een hoge isolatiewaarde én een dunne opbouw. Hierdoor is het prima te plaatsen in de meeste monumentale en oudere ramen, zonder of met minimale aanpassing van de kozijnen en kaders. Zo blijft uw bijzondere vastgoed up-to-date, leefbaar en betaalbaar.

Minder hinder: doordat u de bestaande kozijnen en kaders kunt handhaven, neemt de plaatsing van Fineo minder tijd en werk in beslag. Een kortere periode van overlast dus voor de bewoners.

Maximale energiebesparing.

Fineo-glas heeft een thermische isolatiewaarde van 0,7 (W/m².K). Dit komt overeen met drievoudige beglazing en is tot 8 keer beter dan enkele beglazing. Fineo-glas houdt de warmte binnen en de kou buiten, ongeacht de temperatuur buiten. Dit resulteert in een maximale energiebesparing.

Een nieuwe standaard voor geluidswering.

Fineo-glas zorgt voor een zeer hoge akoestische demping van storend verkeerslawaai. Veel meer dan gebruikelijk is bij andere beglazingen in woon- en werk¬omgevingen.

Langere levensduur voor de raamkozijnen.

De hoogwaardige isolatie van Fineo-glas voorkomt condensvorming aan de binnenkant van de kozijnen. Zodat die niet worden aangetast door vocht en u bespaart op onderhoudskosten.

Kostenefficiënt bij renovatie.

Het plaatsen van Fineo-beglazing is veel minder arbeidsintensief dan het plaatsen van ‘traditionele’ drievoudige beglazing. Dankzij de dunne glasplaat van FINEO-glas kun je de bestaande raamkozijnen handhaven. Hierdoor is Fineo-glas vaak het voordeligste alternatief. Een ander voordeel: er is nauwelijks sprake van vuil en stof tijdens de werkzaamheden.

100% circulair & cradle to cradle.

U hergebruikt uw bestaande kozijnen in plaats van deze te vervangen. Bovendien is Fineo-glas op het einde van z’n levenscyclus volledig recyclebaar en herbruikbaar voor de pro¬ductie van een nieuw hoogwaardig Fineo-product. Dankzij z’n duurzame samenstelling is Fineo-glas zelfs opnieuw te gebruiken bij een volgende renovatie of een ander bouwproject.

Mail ons documentatie Maak een afspraak

Waar we al verduurzaamd hebben

Shadow

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project?

We wisselen graag eens van gedachten.