Duurzaamheid is een kans

We zijn het allemaal eens over de urgentie van het klimaatakkoord. De toekomst van onze kinderen vraagt om stevige maatregelen. Liever vandaag dan morgen. Ook Verhoeven zet daar vol op in. Dat doen we niet omdat het noodgedwongen móet. Maar omdat we geloven in de toekomst van een duurzame, schonere en veiliger samenleving.

Op weg naar CO2-neutraal
Wat ons betreft staat het klassieke moto ‘Een betere wereld begint bij jezelf’ nog altijd kaarsrecht overeind. In de bouw en het vastgoedonderhoud is een wereld aan duurzaamheid te winnen. Bij Verhoeven gaan we onder meer gefaseerd, in ferme stappen, over naar een CO2-neutrale manier van werken met zo veel mogelijk gebruik van oplosmiddelvrije en herbruikbare materialen.

Zoals watergedragen verven en biologisch afbreekbare bouwschuimen. Dit heeft een gunstig effect op het milieu en de verwerking ervan is gezonder voor onze vaklieden. Neem maar eens een kijkje op ons project Kinderkamp. Hier maakten we 246 woningen kierdicht zonder materialen waarin oplosmiddelen zijn verwerkt.

Minder, zuiniger en beter
Verhoeven Vastgoedverbeteraars reduceert haar CO2-footprint op meerdere fronten:

• We verwarmen ruimtes die we incidenteel gebruiken met infrarood verwarming. Zo verwarmen we alleen als het echt nodig is
  • We verduurzamen ons bedrijfswagenpark
  • We scheiden al ons afval zodat er herbruikbare afvalstromen ontstaan
  • We werken volgens de richtlijnen van onze FSC-certificering

Naast dit alles boeken we natuurlijk de meeste winst voor het milieu met het verduurzamen van vastgoed. Per jaar maken we honderden woningen energiezuiniger en duurzamer. Met bovendien een gezonder binnenklimaat. We doen wat we kunnen. En dat gaan we samen met u nóg meer en beter doen!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project?

We wisselen graag eens van gedachten.