Historie

Sinds 1846

De geschiedenis van Verhoeven Vastgoedverbeteraars gaat terug tot 1846: het jaar waarin de 30-jarige schildersgezel Albertus Verhoeven zijn eigen eenpersoons schildersbedrijf start in de Zwanenstraat, in de binnenstad van Arnhem.

In 1880 komt ook Albert’s zoon Gerardus Anthonius in het bedrijf. Zijn andere zoon Johannes Theodorus is ook schilder, maar niet in het bedrijf van Albert. Vanaf dat moment gaat het schildersbedrijf officieel verder onder de naam A. Verhoeven & Zn. Op 8 juni 1889 komt oprichter Albert Verhoeven te overlijden. In 1908 verhuist de gestaag doorgroeiende onderneming van de Zwanenstraat naar het Roermondsplein in Arnhem.

Midden jaren 20 leidt de aanhoudende waardering van de klanten tot een nieuwe stap: aan de Kastanjelaan 36 koopt Verhoeven een werkplaats die tot 1967 het kloppende hart van de onderneming zal zijn. Tijdens de wederopbouw van Arnhem na de Tweede Wereldoorlog maakt het bedrijf een sterke groei door. Onder de bezielende leiding van voormalig medewerker en inmiddels directeur Aart Fredrik van Schaik, groeit ‘Schildersbedrijf Albert Verhoeven sinds 1846’ in de jaren 60 en 70 uit tot een speler van formaat. In 1967 gaan de deuren van de te krap geworden werkplaats aan de Kastanjelaan op slot en verhuist het bedrijf naar de Blankenweg in Arnhem. In 1976 is dat jasje alweer te klein en wordt de overstap gemaakt naar de huidige vestiging aan de Leemansweg. We schrijven dan 1977: op dat moment heeft Schildersbedrijf Albert Verhoeven ruim 400 mensen in dienst en is het één van de grootste schildersbedrijven van Nederland. Stuwende kracht Van Schaik blijft het bedrijf leiden tot 1997. Vervolgens neemt de nieuwe eigenaar Pieter Balkenende het stokje over.

In 2003 komt Jan Dollen in dienst als adjunct-directeur. Zes jaar later neemt hij ‘Schildersbedrijf Albert Verhoeven sinds 1846’ over. Hiermee klinkt ook het startsein voor een geleidelijke transitie. In de jaren na 2009 krijgt het bedrijf – mede door het aangaan van samenwerkingsverbanden en de oprichting van specialistische dochterbedrijven – steeds meer vorm als allround vastgoedverbeteraar.

Per september 2017 klinkt dit ook door in de bedrijfsnaam. Het vertrouwde ‘Schildersbedrijf Albert Verhoeven sinds 1846’ maakte plaats voor ‘Verhoeven Vastgoedverbeteraars. Bewust van Waarde.’

De tijden zijn veranderd. De vlag is vernieuwd. Maar de lading blijft in essentie hetzelfde. Verhoeven zorgt met kundige en betrokken vakmensen voor het waardebehoud (of –vermeerdering) van uw vastgoed.