Bewust van waarde

Historische restauratie.

Kasteel Huize Ruurlo

Ruurlo

Respect voor de oorsprong

Kasteel Huize Ruurlo dateert voor een deel uit de zestiende eeuw, maar werd al veel eerder gesticht. In de boeken vinden we kort na 1300 een vermelding als bezit van de familie Van Roderlo. Naar deze familie is het kasteel waarschijnlijk ook vernoemd.

Doordat er voortdurend aan werd gebouwd is het huidige kasteel een samenraapsel van stijlen. In het meer recente verleden was het ooit het gemeentehuis van Ruurlo. In deze periode zijn veel oorspronkelijke details verloren gegaan.

Als contractpartner van aannemer Nico de Bondt hadden we met onze restauratieafdeling een groot aandeel in de totale restauratie van Kasteel Huize Ruurlo. Aan de hand van – door ons uitgevoerd – kleurhistorisch onderzoek brachten we de oorspronkelijke kleuren weer terug in het buitenschilderwerk. In het interieur brachten we alles weer terug in het te herleiden tijdpad.

  • LocatieRuurlo
  • ProjectRestauratie Kasteel Huize Ruurlo
  • Werkzaamhedenkleurhistorisch onderzoek / schilderwerk buiten en binnen / restauratie plafond- en wandschilderingen / houtimitatie / boenwassen / vergulden ornamenten

Het resultaat

Waarmee mogen we onze waarde

voor ú bewijzen?

Jan Dollen Directeur
  • t026 - 361 52 28
  • einfo@verhoeven-vv.nl