Bewust van waarde

Vorstelijk herstel.

Paleis Het Loo

Apeldoorn

Geschiedenis die weer gezien wordt

In 1684 koopt Willem III het middeleeuwse jachtslot Het Loo. Nadat koning Lodewijk Napoleon laat het paleis wit laat pleisteren, koning Willem I er zijn zomerverblijf van maakt en koningin Wilhelmina meerdere gebouwen laat bijplaatsen, wordt het paleis in 1984 geopend als museum.

Het gehele paleis met toebehoren bestaat uit zo’n 60 objecten. Van ongeveer 60% hiervan voerden we binnen een meerjarentraject de zorgvuldige restauratie uit. Hierbij springt onder meer de restauratie van het stallencomplex in het oog: we brachten dit volledig terug in de oorspronkelijke staat.

Ook denken we met gepaste trots aan het restauratieve vergulden van de tientallen beelden en ornamenten in de bassins en fonteinen. Minder bekend, maar niet minder uitdagend was de volledige restauratie van het kassencomplex achterin de tuinen van het paleis.

  • LocatieApeldoorn
  • ProjectRestauratie Paleis Het Loo
  • Werkzaamhedenkleurhistorisch onderzoek / schilderwerk buiten en binnen / restauratie plafond- en wandschilderingen / vergulden beelden en ornamenten / stucwerk colonnades / herstel beglazing, beton, corrosie kassencomplex

Het resultaat

Waarmee mogen we onze waarde

voor ú bewijzen?

Jan Dollen Directeur
  • t026 - 361 52 28
  • einfo@verhoeven-vv.nl