Bewust van waarde

Historie onthuld.

Sint Petersgasthuis

Arnhem

Van kaal gebouw naar trots juweel

Het voormalige gasthuis Sint Petersgasthuis is gebouwd in 1354. In de eerste jaren diende het gebouw als woning en als munthuis, waarna het in 1407 in gebruik werd genomen als gasthuis. Tegenwoordig biedt het onderdak aan het hoofdkantoor van de Drie Gasthuizengroep.

De gotische gevel met kruisvensters en de hangtorentjes met bakstenen spitsen verwijzen naar de beschermheilige Petrus. Het complex bevatte een hospitaalkerk, een gasthuis en een rentmeesterwoning. Nadat de functie van gasthuis in de 16e eeuw werd beëindigd, werd onder meer de wijnopslag voor hertog Karel van Gelre in het pand ondergebracht.

Onder regie van Hurenkamp Architecten en Studio Kees Marcelis voerden we de volledige restauratie en opwaardering uit van dit historische gebouw. Dat onderging de metamorfose van een kaal casco naar een prachtig kantorencomplex.

 

  • LocatieArnhem
  • ProjectRestauratie Sint Pietersgasthuis
  • Werkzaamhedenkleurhistorisch onderzoek / schilderwerk buiten en binnen / restauratie plafond- en wanddecoraties / stucwerk interieur en buiten rond de ramen / monumentale beglazing / schilderen imitatie natuursteen

Het resultaat

Waarmee mogen we onze waarde

voor ú bewijzen?

Jan Dollen Directeur
  • t026 - 361 52 28
  • einfo@verhoeven-vv.nl